картинка

картинка

Какво е дигиталната ера? Времето, в което живеем. Ежедневие, немислимо без компютър.

„Немислимо” ли казах? Грешка. Да се чете „непоносимо”.

Без значение дали е в каменната или в дигиталната ера, човекът си остава все същото кървящо и смеещо се същество. Гордо изправена маймуна, която с маймунджилъците си разсмива до сълзи Създателя си.

Като скромен член на това забавно общество, наречено човечество, ще споделям тук моите възторзи и черни мисли.

Ще се радвам да чуя и вашия глас.

неделя, 12 февруари 2012 г.

DEAR READERS - II


Здравейте Идея за България! (Коментар 151 в уебкафе-то)

Благодаря за Вашия коментар. Честна дума „не схванах идеята” в иначе цветистото четиво, което сте спретнали под формата на коментар.
Доколкото добре разбирам родния език и езика на тялото, в случая ръката писала въпросния коментар, „идеята на Вашето писание” е да напомните на света за себе си, който и/или която и да сте под тази претенциозна анонимност.
България наистина има нужди от идеи. Но не от идеи изобщо, или от всякакви идеи.
Каква е Вашата идея, всъщност?
Ясно, моята не Ви допада. Намирате я за кабаретна?
Да видим Вашата.
Очевидно е, че сте фен на Елена Кодинова. Аз също. Харесвам нейната статия, защото съдържа много, добре казани и неудобни за някои български творци истини. Казвам „някои” защото статията е малко обидна за цялото съсловие. В България дишат, живеят, работят, трудят се честно и  всеотдайно много български талантливи творци. Общият знаменател винаги обижда тези, за които не се отнасят обобщенията.

Останалото във Вашето писание, не виждам какво да му коментирам. То само по себе си крещи и се пъчи като шарен папагал, който иска да привлече вниманието.
Още веднъж благодаря за анонимното мнение.  Макар че, ако трябва да бъде честна, си беше чиста загуба на време да го чета и да му отговарям.
..........
151 ideyazabulgaria | 11.02.2012 23:32
Повърхностна и кабаретна статия. Дилемата „авторски права и автори“ не стои въобще в условията на България. Там има нещо друго, до което авторката не достига, вероятно не е дорасла. Но 50 000 души днес излязли на протест са го разбрали ,за разлика от авторката.
Тук при кафеджиите липсва блестящия анализ на Елена Кодинова „Бизнесът не иска да плаща за интелектуална собственост
Ето нашият коментар: ЗАЩО ПРОТЕСТИРАМЕ СРЕЩУ АСТА? Скъпи сънароднико по света и у нас,
 Днес 11 февруари се провеждат протести в 150 страни на света срещу „договора АСТА“, включително и в България, където в 17 български града 11 февруари е обявен общонационален протест срещу АСТА.
Забележете, най-протестиращи са младите демокрации от източна Европа, в които липсва правовата държава или слабо работи върховенството на закона. Те се опасяват, че закона в този случай няма да се прилага правилно, управляващата партия ще го използва за гонене на политическите си противници. От цяла Европа с най- нискоразвита демокрация и липсваща правова държава е България, в която съдебната система не работи въобще.
Бат Боко е сложил под мишницата си всички дини на властта и реже и яде както той иска. Побратимената му „опозиция“ му в Парламента се опасява, че ще използва закона против тях.
А за народът ни вън от парламента, известен като най бедния в Европа не може да си купи хляб, камо ли да купи лицензирани филми и музика, за това хич не му пука от бат Боко!

Но, определено законът съдържа според американското полицейско виждане(американци са го правили) и репресивни мерки. Законът позволява след 3 оплаквания полицията да те хвърлят в затвора без съд и присъда. От тази гледна точка, като носител на американската полицейщина, законът е прецедент, въвежда американски ред навсякъде и работи само за едрите търговски корпорации- посредници, но не и за производителите.
Аз го наричам чист неолиберален закон въвеждащ новия световен ред.

За това закона е особено опасен за България, в която сега цари особено НЕправово положение.
Чета страниците на герберския евродепутат Андрей Ковачев, пише там нашенецът, че ако закона съдържал репресивни мерки нямал да го подпише.
Къде, дедов ми Адрейчо, ще се види как подписваш (ратифицираш) закона в общото герберско стадо шибано с камшика на ББ?

Ваш „Дядо Йоцо гледа“ на Идея за България ideyazabulgaria.org
11 февруари 2012 г. 

..............................................

Вместо заключение. Дядо Йоцо може и да гледа, но по-важното е да вижда и да чува.



Няма коментари:

Публикуване на коментар