картинка

картинка

Какво е дигиталната ера? Времето, в което живеем. Ежедневие, немислимо без компютър.

„Немислимо” ли казах? Грешка. Да се чете „непоносимо”.

Без значение дали е в каменната или в дигиталната ера, човекът си остава все същото кървящо и смеещо се същество. Гордо изправена маймуна, която с маймунджилъците си разсмива до сълзи Създателя си.

Като скромен член на това забавно общество, наречено човечество, ще споделям тук моите възторзи и черни мисли.

Ще се радвам да чуя и вашия глас.

неделя, 30 декември 2012 г.

PHOTOS & CINNAMON BUNS



Нека ви разкажа една слънчево-зимна приказка, почти без думи.

Само с картинки.


И така,  в предпоследният ден от годината 2012,  вървях си по една пътека със замразени следи...


Имаше и други следи



 на един приятел с гладен, но изпълнен с достойнство поглед -



и малко заснежени треви,


едно замръзнало езерце,


и ледунки с клончета в тях ...


И вместо край, това:




За твоето съвършено новогодишно настроение, 
Скъпи Читателю, 
предлагам ето тази, чудесна, изпробвана днес, рецепта за

Канелено-захарни кифлички



около 500 гр. бяло брашно
1 пакетче суха мая на д-р Йоткер
2 с.л.  захар 1 с.л. сол
1 яйце
200 мл прясно мляко
25-30 гр. меко масло


200 - 250 гр. кафява захар 1 пакетче канела

Кандирани портокалови/лимонови корички - за поръсване



Инструкции:

Направете меко тесто от продуктите /без кафявата захар и канелата/. Готовото меко тесто оформете и разделете на 10-12  топки. Наредете топките върху тава, покрита с хартия за печене и ги оставете да втасват докато удвоят обема си. След това вземете всяка една топка и месете няколко минути. След това я разтеглете като дълъг 20-30 см шнур. В широка плоска чиния смесете кафявата захар с канелата. С намаслени ръце оваляйте  всяко  парче тесто /шнур/  хубаво в кафявата смес. След това увийте около четирите си пръста на едната ръка, а крайчето мушнете в дупката. Така се оформят като кифлички всички топки. Поръсете с кандираните портокалови кори. Печете кифличките в предварително загрята на 220 градуса фурна за 5-8 минути /ако фурната е с вентилатор/.

Извадете изпечените кифли, пригответе си чаша хубав чай или топло какао и се насладете на най-актуалния зимен аромат – канелата.  




Няма коментари:

Публикуване на коментар