картинка

картинка

Какво е дигиталната ера? Времето, в което живеем. Ежедневие, немислимо без компютър.

„Немислимо” ли казах? Грешка. Да се чете „непоносимо”.

Без значение дали е в каменната или в дигиталната ера, човекът си остава все същото кървящо и смеещо се същество. Гордо изправена маймуна, която с маймунджилъците си разсмива до сълзи Създателя си.

Като скромен член на това забавно общество, наречено човечество, ще споделям тук моите възторзи и черни мисли.

Ще се радвам да чуя и вашия глас.

четвъртък, 26 януари 2012 г.

Fall In Love With Strangers


Мисля, че всеки трябва да се влюбва в непознати. Всеки ден. Момчето в автобуса, чиито очи блестят зад теб през  целия път, момичето, което кара редом с теб колелото си, човекът, чийто блог можеш да разглеждаш с часове, или момчето от кафето, което чете любимата ти книга.
Мисля, че е полезно да си позволиш да изпитваш това. Да прегръщаш пеперудите, да накараш очите си да светят и устните ти да се разтеглят.
И мисля, че дори e по-добре да почувстваш всичко това без очаквания и надежди за нещо в замяна. Мимолетна, но не по-малко страстна любов, без страхове или задръжки.
Бъди влюбен безусловно. Бъди увлечен по непознати. Бъди свой собствен източник на любов. Има моменти, когато това е всичко, което имаш.

***
Този прекрасен авторски текст, който си позволих да преведа е написан, от автор, който не можах да открия в блога Age of Ephemera. Това е, може би, най-въздействащото място на което съм попадала в мрежата. Изчистено до съвършенство. Кратък текст. Великолепни фотографии. И нищо повече. Извинявам се за несъвършения превод. Ако някой може да предложи по-добър, с радост ще го публикувам. Също, ако някой открие нещо повече за автора, моля да ми пише.

Като се замисля, авторът не иска да го открием. Иска от нас да се влюбим в един непознат или непозната. Вече се влюбих.

Блогът:



Няма коментари:

Публикуване на коментар